Algemene voorwaarden Casa Sol Y Mar

CASA Sol y Mar – Algemene voorwaarden

 1. Huurovereenkomst
  De villa gekend onder de naam Casa Sol y Mar in Moraira wordt voor vakantieverhuring aangeboden in naam van de eigenaar Frank Rummens (later aangeduid als de eigenaar) aan de huurder (de Klant), reservatieverantwoordelijke op het boekingsformulier vermeld. Alle reservaties door de eigenaar aanvaard, zijn onderworpen aan deze voorwaarden, die geacht worden volledig te zijn aanvaard door de klant en door alle bewoners in de overeenkomst vermeld.
 1. Bevestiging

  Boekingen via e-mail zullen worden bevestigd door een andere e-mail met de huurovereenkomst. Deze dient door de klant te worden ondertekend en per e-mail terug te worden gezonden aan de eigenaar als ook een kopie van zijn paspoort of identiteitskaart. De villa zal in optie worden gehouden voor een periode van 3 werkdagen vanaf het moment dat de eigenaar de “Huurovereenkomst” aan de huurder verzendt. Gedurende deze tijd, dient de klant ervoor te zorgen dat de aanbetaling per bankoverschrijving wordt overgemaakt. Indien niet aan deze voorwaarden wordt voldaan, dan zal de villa terug in de verhuur ter beschikking worden gesteld.

 2. Betaling
  Een aanbetaling van 30% van de totale huurkost als ook de totale kosten voor beddengoed, handdoeken en eindschoonmaak wordt betaald op het moment van boeking. Zodra de aanbetaling  per bankoverschrijving door de eigenaar in ontvangst is genomen, wordt een boekingsbevestiging per e-mail  verzonden met vermelding van saldo en vervaldatum. Het saldo plus een borg van € 500,00 (zie artikel 14) dient 8 weken voor aankomst te worden betaald. Indien de verhuring minder dan 8 weken voor reservatie plaatsvindt, dan is de volledige huursom plus de borg van € 500,00 verschuldigd op het moment van boeking. Indien de eigenaar de betaling niet tijdig (zoals vermeld op de boekingsbevestiging) ontvangt en geen melding van de klant heeft ontvangen, wordt de reservering automatisch geannuleerd. Vergoedingen voor de verwerking van de betaling worden aan de huurder in rekening gebracht. Overschrijvingen via IBAN-bankrekeningen zijn kosteloos.  Het is raadzaam reservaties m.b.t. transport uit te stellen tot na ontvangst van de bevestiging van de accommodatie.
 1. Annulering door de klant
  Alle annuleringen van reserveringen moeten per e-mail worden gemeld. De datum van annulering wordt van kracht op de datum van ontvangst. Indien de annulering langer dan acht volle weken voor aankomst plaatsvindt, dan wordt de aanbetaling ingehouden. Indien de annulering minder dan acht volle weken voor aankomst plaatsvindt, dan wordt de volledige huurprijs ingehouden.
  Annuleren is vaak geen optie
  Veel annuleringsverzekeringen betalen niet bij annulering vanwege een pandemie, waardoor de huurder met de kosten zou zitten indien zijn vakantie niet kan doorgaan. Daarom willen we de huurder wel in de gelegenheid stellen om als zijn vakantie toch niet kan doorgaan zijn vakantie te verzetten: onze omboekgarantie.
  De huurder heeft recht op de omboekgarantie indien als gevolg van een pandemie een van de volgende maatregelen geldt:
  1) Op de afreisdag geldt dat Spanje voor inwoners van het land waar hij woont niet mag worden ingereisd voor vakantiedoeleinden.
  2) Op de afreisdag geldt dat het land waar hij woont niet mag worden verlaten voor vakantiedoeleinden.
  3) Op de afreisdag een transitland niet mag worden doorkruist voor vakantiedoeleinden en een alternatieve reisroute redelijkerwijs niet van hem gevraagd kan worden.
  Geldigheid
  De omboeking moet zo snel als redelijkerwijs mogelijk worden gedaan en de nieuwe boeking moet binnen twaalf maanden plaatsvinden. De einddatum van de omgeboekte vakantie mag uiterlijk twaalf maanden na de einddatum van de oorspronkelijke reis liggen. Het reeds betaalde bedrag wordt gebruikt als aanbetaling voor de nieuwe gereserveerde periode. Het totaalbedrag dat van toepassing is, wordt bepaald door de nieuw gekozen periode en de beschikbaarheid van de villa.
  Wat indien de huurder geen gebruik wenst te maken van de omboekgarantie?
  In dat geval blijven onze algemene voorwaarden van toepassing (zie hierboven).

 

 1. Wijzigingen

  Elke wijziging vaneen bevestigde reservering, door de klant gevraagd binnen de termijn van achtweken voor aanvang van de huur, brengt een supplement met zich mee van € 30,00 bovenop de eventuele verhoging m.b.t. de herziening.

 2. Wat is inbegrepen?

  De huurprijs van de villa omvat accommodatie voor maximaal 10 personen, de kosten van normaal verbruik van water (10 m³/week) en elektriciteit (250 kWh/week), gas om te koken, Wi-Fi, kinderbed en kinderstoel indien gereserveerd, onderhoud van zwembad & tuin. De keukens zijn volledig uitgerust met kookplaat, koelkast/diepvries, magnetron/oven, vaatwasser, koffiezetapparaat, servies, kookpotten, -pannen en bestek. De wasruimte biedt het gebruik van wasmachine, droogkast, strijkijzer, strijkplank, stofzuiger en schoonmaakgerief.
 3. Wat is niet inbegrepen?

  De huurprijs van de villa omvat geen persoonlijke verzekering, reisverzekering, vervoer noch vervoer van en naar de luchthaven. Huur van linnen en handdoeken is verplicht: € 20,00/persoon/verblijf. Eindschoonmaak is verplicht: €200,00/ verblijf. De kost voor incidenteel meerverbruik van water
  € 5,00/m³ – van elektriciteit: 0,30 €/kWh. Zowel bij aankomst als bij vertrek zullen de meterstanden worden opgenomen (let op: gebruik geen airconditioning met open ramen/deuren!).
  De kost voor gasverbruik voor de centrale verwarming in de winterperiode is niet inbegrepen. Het tarief door de gasleverancier aangerekend, zal worden doorgerekend. De lokale vertegenwoordiger van de eigenaar zal de hoeveelheid gas controleren, zowel op het moment van aankomst als op het moment van vertrek van de klant en zal meer bestellen indien nodig. In dat geval zal de totaalhoeveelheid aan gasverbruik van de borg worden ingehouden. Wanneer u op de eerste dag van uw vakantie na 23:00u. aankomt, of indien u aankomt op een zondag, dient er een extra van € 15,00 betaald te worden aan onze lokale vertegenwoordiger bij het inchecken. Wanneer u op de laatste dag van uw vakantie vertrekt voor 07:00u., of indien u vertrekt op een zondag, dient er een extra van € 15,00 betaald te worden aan onze lokale vertegenwoordiger bij het uitchecken.

 4. Klachten
  In het onwaarschijnlijke geval dat er een klacht zou zijn over de villa of diens inhoud tijdens het verblijf, dan dient dit onmiddellijk telefonisch aan de lokale vertegenwoordiger te worden gemeld. Hij/zij zal de nodige, redelijke stappen ondernemen om de kwestie op te lossen. De eigenaar, noch zijn vertegenwoordiger kunnen aansprakelijk worden gesteld voor eventuele klachten gemeld na de boekingsperiode.
 1. Bezetting

  De villa zal klaar zijn vanaf 16:00u. op de datum van huuraanvang. Bij aankomst checkt de klant of de villa en inventaris volledig/onbeschadigd zijn. Ontbrekende/beschadigde zaken dienen binnen de 24u. na aankomst aan onze vertegenwoordiger te worden gemeld. Hij/zij zal alles in het werk stellen met het oog op vervanging/herstelling.
  De villa dient te worden verlaten voor 10:00u. op datum van huureinde om eindschoonmaak en voorbereiding voor de nieuwkomers te kunnen garanderen. Onze vertegenwoordiger zal het huis inspecteren om de inventaris en status op te nemen. Bij vertrek valt het onder de verantwoordelijkheid van de klant om alle afstandsbedieningen voor de poorten, TV’s, satelliet decoders, radio en airconditioning units als ook de sleutels van de deuren in de villa achter te laten.

 2. Maximum aantal personen

  In geen geval mogen meer dan 10 personen dan deze in de huurovereenkomst vermeld, in de villa verblijven, tenzij mits voorafgaande schriftelijke toestemming van de eigenaar. De villa mag niet worden verhuurd/onderverhuurd aan een andere groep/partij zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar. De eigenaar en zijn vertegenwoordigers behouden zich het recht om de toegang tot de villa te weigeren aan de klant en zijn partij indien niet aan deze voorwaarden werd voldaan. Bij aankomst zal de klant worden gevraagd zich te identificeren d.m.v. het tonen van de huurovereenkomst en van de paspoorten van alle leden van de partij.

 3. Verantwoordelijkheden van de klant

  De klant dient zorg te dragen voor de villa en diens inhoud. De villa en alle apparatuur, keukengerei, meubels, enz., dienen proper – zoals bij aanvang van de huur – te worden overgelaten. De klant beseft dat de villa geen hotel is; er is slechts eindschoonmaak en geen dagelijkse schoonmaak voorzien. De klant dient te zorgen voor een nette status bij vertrek, o.a. een propere vaat, een lege vaatwasser, alle keukenapparatuur gereinigd en de barbecue schoongemaakt waardoor gebruiksklaar voor de volgende klanten. Hij dient er eveneens voor te zorgen dat de volledige inventaris zich op de beoogde plaats bevindt, dat alle huishoudelijke afval inclusief flessen, blikjes, plastic, karton en papier worden weggebracht naar de voorziene afvalcontainers (locatie: zie huisreglement). Extra schoonmaakkosten of kosten voor reorganisatie van de inventaris zullen van de waarborg in mindering worden gebracht.
  De hoofdhuurder draagt er zorg voor dat geen enkel lid van de partij zich bezighoudt met een activiteit in of rond het zwembad dat hinder veroorzaakt bij de buren, vervuiling veroorzaakt van het water of schade berokkent aan de structuur of filter-apparatuur. Dit geldt eveneens voor onaanvaardbaar, asociaal gedrag.
  Tenslotte verzekert de klant dat geen enkel voorwerp uit het huis wordt verwijderd.

 4. Verzekering

  De huurprijs van de villa bevat geen persoonlijke verzekering van welke aard dan ook. Het wordt ten zeerste aanbevolen dat de huurder een verzekering zowel voor zichzelf als voor de partij afsluit tegen annulering, persoonlijke ongevallen en medische kosten (m.a.w. een complete reisverzekering).

 5. Schade aan de villa

  Tenzij in het geval van normale slijtage wordt de klant verantwoordelijk gesteld voor schade aan de villa of diens inhoud ten gevolge van nalatigheid, opzettelijke schade of onverantwoord gedrag van de partij die in de villa logeert of van hun gasten. Dergelijke schade dient onverwijld aan de lokale vertegenwoordiger of rechtstreeks aan de eigenaar te worden gemeld. Kosten van reparatie of vervanging dienen door de klant te worden aanvaard en betaald. Alle geschillen tussen eigenaar en klant worden voor de Belgische Rechtbank berecht.

 6. Waarborg
  Een waarborg van € 500,00 wordt gevraagd tegen schade aan de villa, het meubilair, occasionele overconsumptie, extra schoonmaak of reorganisatie van inventaris. Indien bij vertrek de villa netjes wordt achtergelaten, geen occasionele overconsumptie van elektriciteit (meer dan 250 kWh) noch van water (meer dan 10 m³) of gas, indien niets beschadigd, verwijderd of gebroken is, zal de waarborg aan de klant worden teruggegeven binnen de 2 weken na vertrek. De eigenaar behoudt zich het recht beschadigde zaken te repareren of te vervangen en hiermee gepaard gaande kosten van de waarborg in mindering te brengen. Breuk, verlies of schade kan voor een vertraging in de terugbetaling van de waarborg zorgen tot de reparatie/vervanging werd uitgevoerd. Indien de borg onvoldoende is om de kosten voor reparatie/vervanging te dekken, wordt de klant voor eventuele extra kosten aansprakelijk gesteld.

 7. Recht van toegang

  De eigenaar, zijn vertegenwoordiger of hun onderaannemers hebben ten allen tijde recht op toegang tot de woning om het pand te inspecteren en voor het uitvoeren van noodzakelijke reparatie- of onderhoudswerken, in overleg met de klant om diens privacy te respecteren.

 8. Verantwoordelijkheden

  Noch de eigenaar, noch zijn vertegenwoordiger kan verantwoordelijk worden gesteld voor alle omstandigheden buiten zijn controle inclusief mechanisch defect of uitval van een nutsvoorziening zoals water, elektriciteit en WIFI of andere faciliteiten buiten controle van de eigenaar. De eigenaar of zijn vertegenwoordiger zal echter – in naam van de klant – alles in het werk stellen om het probleem te verhelpen.

 9. Persoonlijk letsel, schade of diefstal
  De eigenaar en zijn vertegenwoordiger kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor persoonlijk letsel, dood, verlies van of schade aan persoonlijke bezittingen en voertuigen van de klant of van een lid van de partij gedurende de verhuur van de villa. Ter voorkoming van diefstal dienen alle buitendeuren en de automatische poort bij het verlaten van de villa afgesloten te worden.
 10. Overmacht

  De eigenaar kan niet aansprakelijk worden gesteld of verplicht worden tot het betalen van enige vorm van schadevergoeding indien de uitvoering van de contractuele verplichtingen wordt voorkomen of beïnvloed door ‘overmacht’. In deze Algemene Voorwaarden wordt met “overmacht” bedoeld: eender welke gebeurtenis die de eigenaar of de leverancier van de dienst(en) in kwestie, zelfs met de nodige zorg niet kon voorzien of voorkomen. Dergelijke gebeurtenissen kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot; oorlog, oorlogsdreiging, burgerlijke rellen of conflicten, vijandelijkheden, stakingen of andere industriële conflicten, natuurrampen, brand, overmacht, terroristische activiteiten, technische problemen met transport, sluiting van havens en ferry’s, quarantaine, epidemieën, weersomstandigheden, regeringsmaatregelen of andere gebeurtenissen buiten de controle van de eigenaar.

 11. Project ontwikkelingen/constructie

  Spanje staat bekend voor project ontwikkelingen/constructie. Gelukkig zijn er geen grote bouwprojecten in Moraira zelf. Het is een gevestigde regio zonder aanzienlijke Greenfield sites. De eigenaar noch zijn vertegenwoordiger kan echter niet verantwoordelijk worden gesteld voor de storing veroorzaakt door de bouw van een individueel huis, uitbreidingen of -verbeteringen aan huizen gelegen in de omgeving van de villa. De Spaanse wetgeving verbiedt in deze regio luidruchtige bouwwerkzaamheden (zelfs op individuele eigendom) gedurende de maanden juli en augustus. Tijdens de overige maanden van het jaar vallen luidruchtige bouwwerkzaamheden buiten de macht van gemeente, eigenaar en immo kantoor.

 12. Annulering door de eigenaar

  In het onwaarschijnlijke geval dat de eigenaar de boeking van de klant dient te annuleren, zal de volledige huurprijs van de villa worden terugbetaald. Terugbetalingen blijven beperkt tot de huurprijs van de villa. De eigenaar is niet aansprakelijk voor enige vorm van annuleringskost voor reisarrangementen, enz.

 13. Sleutels

  Gedetailleerde instructies voor het overhandigen van de sleutel en een routebeschrijving naar de villa zal onmiddellijk na ontvangst van het restbedrag worden verzonden.

 14. Satelliet-tv

  Satelliet-tv is voortdurend in beweging. De eigenaar kan daarom nooit garanderen welke kanalen voor de klant beschikbaar zullen zijn.

 15. Huisdieren

  Huisdieren zijn NIET toegelaten.

 1. Roken
  Roken in de villa is verboden.
 1. Informatie
  Terwijl de eigenaar alles in het werk heeft gesteld ervoor te zorgen dat de gegevens op de website en in andere publiciteit nauwkeurig zijn, kan de woning onderworpen zijn aan wijzigingen of kunnen haar faciliteiten zijn veranderd. Alle informatie over villa en omgeving werd te goeder trouw en met de veronderstelling juist te zijn, gegeven. De eigenaar is niet verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden geslopen in de verstrekte informatie.